Går du og overvejer at købe en trampolin, der kan være til glæde ikke mindst for dine børn? I så fald bør du slå til, da dine børn med en sådan investering vil være sikret både underholdning, sjov og muligheden for at bevæge kroppen og få motion.

Der skal dog gøres nogle overvejelser inden man træffer valget om hvilken trampolin man skal gå med. Der findes nemlig mange forskellige typer og størrelser, hvorfor det kan virke forvirrende, hvis ikke man ved, hvad man skal gå efter. Vi vil her forsøge at komme med nogle tips til, hvad man skal være særlig opmærksom på, når man køber trampolin.

Ordentlig kvalitet

Som med så mange andre indkøb, er det vigtigt at du sikrer dig, at der er tale om kvalitet. Det kan ikke betale sig at spare penge, hvis du ender med at købe et eller andet billigt bras, der alligevel går i stykker før eller siden. Det kan ikke betale sig at være stillet med en trampolin, der er ustabil og har dårlig fjedring, så lad være med at være for nærig, når du skal på indkøb.

Hvilken størrelse?

Hvilken størrelse skal du så satse på? Dette spørgsmål afhænger selvfølgelig i høj grad af, hvor meget plads du har at gøre godt med. Hvis den skal stå på græsplænen et steder, er det vigtigt at der er tale om et fladt område med god plads.

En stor trampolin giver bedre muligheder for at udfolde sig, ligesom det åbner op for den mulighed, at mere end bare en enkelt person kan hoppe ad gangen. Størrelsen bidrager således til det sociale aspekt.

Husk sikkerheden

Når det kommer til trampoliner, er der nogle sikkerhedsregler man skal tage højde for inden man går i gang med at hoppe. Det kan således sagtens lade sig gøre at komme til skade, hvis ikke man passer på og tager hensyn til de risici, der er forbundet med aktiviteten.

Det kan for eksempel anbefales at satse på kvalitet i stedet for at hoppe over hvor gæret er lavest, og vælge en billigere model. Kvalitetstrampoliner giver altså bare en bedre stabilitet og dermed større sikkerhed.

Derudover kan man med fordel installere et sikkerhedsnet rundt om trampolinen. Dette er især nærliggende, hvis der er små børn der hopper. Sidst men ikke mindst bør det nævnes, at små børn bør hoppe alene, da man på den vis bedst kan undgå skader via sammenstød.